Dansk virksomheds flåde

Danske virksomheder risikerer at miste mobiliteten - og det kan blive fatalt

Manglen på varebiler er et reelt problem, og danske virksomheder står over for en kæmpe udfordring, hvis de ikke formår at tænke langsigtet. De virksomheder, der vil klare sig bedst, er dem, der søger bilrådgivning i god tid. 

Vognparken risikerer at blive underprioriteret

Det er aldrig nemt at drive virksomhed, men de sidste par år har for alvor krævet refleksion, strategi og gåpåmod. Pandemien krævede, at alle organisationer måtte forholde sig til, hvordan de kunne komme tættere på brugere og kunder i en afstandsbetonet tid. 

Nu skriver vi 2022, og netop som restriktioner gik på tilbagetog, så er det nu prisstigningerne, der tegner et usikkert marked.  Og det sker oven i købet i en tid, hvor der er mangel på biler. Prisudviklingen taget i betragtning, kan det virke naturligt for virksomhederne at prioritere andre ting end vognparken - men det kan ende som en fatal prioritering. 

Sælger med Ford Ranger

'Bil næste år? Så er det nu!'

Jesper Brendstrup er erhvervssælger hos Andersen Biler, der er storforhandler af biler til private, erhverv og offentlige organisationer. Han advarer mod handlingslammelse.

'Vi er en stor organisation, og vi har derfor et bredt udvalg af brugte erhvervsbiler. Men hvis virksomhederne skal udskifte vognparken til nye biler, så skal de altså på banen nu.

I en usikker tid kan de være fristende at se tiden an, men faktum er, at hvis du skal have en ny varebil næste år, så skal du altså placere din ordre nu.'

Ny? Brugt? Elektrisk? Søg rådgivning 

Processen omkring indkøb af varebiler betyder ikke blot, at virksomhederne skal tage stilling til vognparken. De skal samtidig tage stilling til, hvilken vognpark, der understøtter virksomheden - også på længere sigt. 

Det er ikke alle virksomheder, der endnu er gearet til elektriske varebiler, men for manges vedkommende er det elektriske valg det rigtige valg. Selvom rækkeviddeangst kan skræmme, så er elektriske varebiler samtidig omgivet af en række fordele - herunder økonomiske fordele. 

Det bedste, virksomheder kan gøre, er derfor at søge professionel rådgivning. Både før, under og efter køb.